- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Energetická hodnota celkem: 9302 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 297,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 121,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 775 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá menšímu plechu. Mouku promícháme s kakaem, kypřicím práškem a cukrem - cca 50 g (cukr lze případně nahradit adekvátním množstvím nekalorického sladidla). V jiné míse si promícháme dva žloutky s olejem a trochou mléka. Smícháme obě směsi dohromady a ručně vyhněteme tužší těsto. V případě potřeby zředíme mlékem nebo naopak přidáme mouku. Těsto zabalíme do fólie a dáme ztuhnout do lednice (případně můžeme dát na chvíli do mrazáku). Připravíme si náplň. Tvaroh vyšleháme s cukrem - cca 40 g (nebo sladidlem), vanilkovým pudinkovým práškem a trochou rumu. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Plech si vyložíme pečicím papírem a na struhadle na něj nahrubo nastrouháme cca dvě třetiny těsta. Na těsto nalijeme rovnoměrně tvarohovou náplň, posypeme čerstvými nebo mraženými borůvkami a nastrouháme zbytek těsta. Koláč pečeme při 180 stupních cca 45 minut. Hmotnost hotového koláče cca 1000 g, EH na 100 g = 930 kJ. 1 porce = menší kousek o hmotnosti cca 80 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.